на живо

ЦСКА не може да картотекира футболисти заради Сержиньо и футболен мениджър

От Българския футболен съюз съобщиха за решението

ЦСКА отново няма право да картотекира футболисти. По това решение на Световната футболна централа (ФИФА) излезе с официално съобщение Българският футболен съюз. 

Причината този път са неизплатени задължения към бившия футболист на "червените" Серджо Филипе Диас Рибейро - Сержиньо, и мениджъра Франциско Морено Руано.

Забраната влиза в сила от 18 февруари и ще е в сила до второ нареждане на ФИФА. Очаква се санкцията да бъде свалена, когато от "Българска армия" се издължат. Така стана и преди месец, когато дължимата сума беше към Юнес Бенжелюн.

"Предвид неизпълнени финансови задължения към Серджо Филипе Диас Рибейро от  ПФК "ЦСКА-София" гр. София,  съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 18.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране.  Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Франциско Морено Руано от  ПФК "ЦСКА-София" гр. София,  съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 18.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране.  Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА", гласи съобщението на БФС.

Сержиньо беше част от тима на "червените" през сезон 2012/2013. Той игра в 25 мача и вкара 5 гола. Футболистът игра в "Локомотив" Пловдив преди това. 

Тагове:

Сержиньо ЦСКА