на живо

ЦСКА разгроми "Дунав" и купи голмайстора му

"Червените" обявиха трансфера на Ахмед Ахмедов

Lap.bg

ЦСКА спечели с 4:0 домакинството си на "Дунав" Русе в мач от 20-ия кръг на Първа лига. "Драконите" по никакъв начин не затрудниха столичани, а по време на мача в сайта на "червените" бе обявено привличането на голмайстора на русенския тим Ахмед Ахмедов.

24-годишният нападател вкара шест гола в 18 мача за "Дунав" през есенния дял от сезона.

Тиаго Родригес откри резултата в 31-ата минута, а през второто полувреме зрителите видяха още три попадения. Али Соу удвои в 59-ата минута, Греъм Кери направи резултата класически в 68-ата, а в 73-ата точен бе и Рубен Пинто - 4:0.

С успеха си ЦСКА събра 39 точки и ще приключи годината на четвърто място. "Дунав" е 11-и със 17 точки.

Снимка: Lap.bg

Началото на срещата се забави с близо 20 минути. Причината бе проблем с осветлението на стадион "Българска армия", без което мачът не можеше да се изиграе.

Домакините веднага реагираха и потърсиха причината за проблема. Минути по-късно прожекторите започнаха да светят, а футболистите излязоха на терена да разгряват.

Дикторът на стадиона обяви, че проблемът не идва от ЦСКА, а се е появил вследствие на ремонтни дейности на бул. "Брюксел". Според запознати една от машините е засегнала кабел. Аварията може да не е засегнала битовите потребители.