на живо

ЦСКА също издигна кандидатурата на Бербатов за президент на БФС

"Вярваме, че промяната е наложителна", пишат "червените"

Lap.bg

ЦСКА ще издигне кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз. Това оповестиха от клуба на своя официален сайт.

Конгресът за избор на нов шеф на централата трябва да се състои на 18 март.

Снимка: Lap.bg

"Клубът продължава да подкрепя Димитър Бербатов, екипа му и концепцията за промяната, като вярваме, че е наложителна да се случи, за да може българският футбол да прогресира напред", пишат "червените". 

Кандидатурата на Бербатов вече беше подкрепена от 9 клуба, в това число "Пирин" Благоевград. ЦСКА за втори път издига кандидатурата на бившия си футболист, след като го направи за конгреса през октомври 2021 г.

Тогава беше гласувано на поста да остане Борислав Михайлов. Той беше преизбран с 241 гласа срещу 230 за Бербатов. Нападателят обаче оспори легитимността на изборите.

Снимка: Ладислав Цветков

От БФС вече бяха назначили датата 18 март за избиране на президент. Екипът на Бербатов внесе нова подписка за свикване на конгрес, на което от централата отговориха, че вече има дата и събитието ще премине по установения дневен ред, в който присъства точка за избор на президент. Кандидатът обаче се усъмни, че това ще се случи.