на живо

Цветана Пиронкова се размина с нов подвиг на "Ролан Гарос"

Българката загуби с 1:2 сета от петата в схемата Елина Свитолина

Getty Images

Цветана Пиронкова приключи участието си на "Ролан Гарос". Най-добрата ни тенисистка отпадна във втория кръг от поставената под номер 5 в схемата Елина Свитолина (Украйна) след 6:3, 3:6, 2:6. Двубоят на корт номер 2 продължи час и 51 минути.

Пловдивчанката не успя да повтори подвига си от миналата година, когато стигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция.

Двете тенисистки започнаха добре двубоя, като печелеха подаванията си без особено затруднения. При 3:3 Цвети направи пробив за 4:3. Тя продължи да играе по-уверено и направи нов брейк за 6:3 в първия сет.

Втората част започна с пробив за Свитолина. Пиронкова обаче възвърна концентрация и веднага изравни. За съжаление на българката, размяната на пробиви продължи. Украинката бе по-хладнокръвна в ключовите моменти и изравни сетовете след 6:3.

Решителната трета част започна още по-лошо за Пиронкова, която бързо изостана с 1:3. Все пак тя успя да спечели подаването на Свитолина и намали за 2:3. Силите не й достигнаха за нещо повече и тя загуби мача след 2:6.

В третия кръг Елина Свитолина ще срещне Магда Линет (Полша), която надделя с 6:0, 7:5 над хърватката Ана Конюх.