на живо

Д-р Великов: "Лъвско сърце" е специална награда. Възхищавам се на Ериксен

"Посвещавам наградата на целия екип в Копенхаген", заяви лекарят, след като получи първата си награда

Д-р Великов: "Лъвско сърце" е специална награда. Възхищавам се на Ериксен

Наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов" за 2021 г. съвсем заслужено попадна в ръцете на лекаря на "Лудогорец" д-р Валентин Великов. Той бе сред първите, които се притекоха на помощ на футболиста на Дания - Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест по време на мача с Финландия от европейското първенство. 

Великов беше отличен в традиционната анкета и в типичния си скромен стил заяви, че се притеснява да застане пред журналистите.

Снимка: Lap.bg

"Искам отново да подчертая, че нашата работа във футбола е екипна. Един без друг не можем. Приемам наградата от името на целия екип, който бяхме в Копенхаген. Като вид награда ми е първа. Досега съм получавал морални награди от футболисти и пациенти. Тази е специална за мен. Герой не се чувствам. След около 20 години трудов стаж за пръв път излизам на преден план пред толкова микрофони и затова съм толкова смутен", каза той.

За щастие Кристиан Ериксен е добре и дори се завърна към футболния терен. Той носи фланелката на английския "Брентфорд". 

Снимка: Lap.bg

"Възхищавам се на играча, че събра смелост да продължи футболния си път. Това е емоционален и психологичен момент да преодолееш и да продължиш напред. Футболът е по-силен от всички. При правилна и бърза реакция възстановяването може да е до 100%. Когато има дефибрилатори и добре обучен екип може да стигне до 100%", каза той.