на живо

Да ампутираш пръста си наполовина, за да продължиш да играеш (ВИДЕО)

21-годишен ръгбист прибегна до екстремно решение, за да се отърве от повтаряща се травма

Контузиите заемат централно място в живота на спортистите. Предпазването от тях е задължително, но понякога травмите са неизбежни. Много често те се повтарят, а това води до преждевременно прекратяване на кариери.

Точно това се опитва да избегне 21-годишният Ангъс Кричтън. Той е една от звездите в Националната ръгби лига на Австралия и Океания (NRL). Състезава се за рекордьора по титли "Саут Сидни рабитос".

За да запази кариерата си обаче и да се отърве от неприятно повтаряща се травма, той е прибегнал до крайно нетрадицинен метод - ампутирал е наполовина средния пръст на лявата си ръка, за да се включи пълноценно в игра от началото на сезона, съобщава "Скай спортс".

Австралиецът бил принуден да предприеме този ход след серия от счупвания и шест операции за последните две години.

Търпението му напълно се изчерпало, след като е разбрал, че трябва да се подложи на поредната интервенция, която е щяла да го остави извън игра за три месеца.

Снимка: Getty Images

"Предпочитам да остана с девет пръста и половина пред това да изпусна началото на сезона", категоричен е състезателят.

Проблемът при австралиеца е липсата на фаланга, за да може пръстът да стои изправен. Ръгбистът сподели наскоро, че постоянно е попадал в комични ситуации.

"Не мога да държа пръста си в изправено положение и изглежда сякаш непрекъснато показвам среден пръст на някого. Ако реша да свия юмрук, пръстът ми стърчи", заяви Кричтън по-рано този месец. И добави, че понякога, като шофирал, махвал с ръка да се извини, а останалите участници в движението приемали, че им показва обиден жест. Веднъж дори мъж го преследвал дълго време, приемайки, че му е показан среден пръст.

Кричтън ще изиграе последния си сезон за "Саут Сидни рабитос". Той подписа 3-годишен договор с един от най-старите съперници на тима - "Сидни Руустърс", а контрактът му ще влезе в сила от 2019 година.

Ангъс Кричтън не е първият ръгбист от лигата, който решава да ампутира един от пръстите си, за да продължи състезателната си кариера. В миналото до този екстремен вариант са прибегнали още Брет Бекуел и Даниел Чик, който четири години по-късно печели титлата с "Уест коуст".

Тагове:

@