на живо

Да играеш ръгби с костюм на Елвис (ВИДЕО)

Австралийски ентусиасти почетоха Краля на рока

Какво е усещането да играеш ръгби с перука и бял костюм? Отговор могат да дадат австралийски аматьори, които се разделиха на два символични отбора - The Blue Suede Shoes (Сини велурени обувки) и Ready Teddies. Ако имената ви звучат познато, не се учудвайте - това всъщност са песни на Елвис Пресли. Събитието се проведе в град Паркс и бе част от фестивал, посветен на Краля на рока.

Двубоят бе открит с традиционния новозеландски танц хака, в който обаче бе вмъкнат и прочутото туист движение на Елвис. Някои от ръгбистите носеха слънчеви очила и консумираха бира, за да се разхладят в 40-градусовата жега.

Капитанът на Ready Teddies Дейв Никълс увери, че няма никакъв проблем да играеш ръгби в тесен костюм, когато целта е да спечелиш купата "Мемфис". "Всъщност е изненадващо лесно. Всички момчета са отдадени на общността в Паркс, а освен това обичат спорта и песните на Елвис. Затова не бе никак трудно да ги убедя да излязат на терена и да дадат на феновете това, което искат".

"Все пак не беше лесно. Видяхме няколко състезатели да остават без част от екипировката си. Това е сериозно физическо изпитание", допълни реферът Джей Куинс.

Правилата на играта не бяха спазвани твърде стриктно, а в края резултатът бе равен. Фестивалът приключва в неделя с уличен парад в центъра на града.