на живо

Да не можеш да играеш на олимпийски игри заради своята... каска (СНИМКА)

Никол Хенсли и Алекс Ригсби пропуснаха една хокейна среща в Пьонгчанг

Getty Images

В Гангнеунг, Южна Корея, Международният олимпийски комитет позволи на вратарките на САЩ - Никол Хенсли и Алекс Ригсби, да имат на каските си Статуята на свободата.

По-рано бе отворена огромна дискусия относно този въпрос, защото известният монумент бе определян като "политически символ, който е в разрез с основите на олимпийските игри".

Хокеистките били уведомени за решението в съблекалнята малко преди началото на срещата във вторник срещу Олимпийските атлети от Русия.

Статуята на свободата е от лявата част на маската на Хенсли, а на Ригби е в зоната около брадичката. И двете вратарки не взеха участие в първата среща от турнира срещу Финландия, която бе спечелена с 3:1, но на сблъсъка във вторник бяха на леда, помагайки на Щатите да се наложат с категоричното 5:0.

Следващият двубой за американките е с Канада и се явява последен за груповата фаза. Там отново в игра ще можем да видим Никол Хенсли и Алекс Ригсби, които ще имат възможността гордо да носят своята любопитна каска на най-големия спортен форум.