на живо

Да работиш за семейство Туре било кошмар

Бившата прислужница на Коло Туре трябвало да работи по 16 часа на ден за заплата, по-ниска от минималната

Getty Images

Да работиш за семейството на Коло Туре и съпругата му било истински кошмар. Твърдението е на британският таблоид "Сън", който се позовава на разказа на бившата прислужница в дома на футболиста - Алис Сойер.

30-годишната филипинка разкрива, че се чувствала като робиня. Понякога работела по 16 часа на ден, а смените ѝ приключвали в 3:00 през нощта. Алис твърди, че за труда си е получавала доста под минималното възнаграждение за Великобритания.

"Когато им казах, че напускам, госпожа Туре отвори куфара ми и изсипа всичко на земята, за да се увери, че не съм откраднала нищо. Поисках паспорта си, който ѝ бях дала, защото уреждаха детайлите за екскурзия в Испания, на която и аз трябваше да замина, но тя каза, че документите са при съпруга ѝ. Въпреки това съм сигурна, че го видях в нейните неща, докато чистех. Тя ми повтаряше, че мога да си тръгна когато искам, но нямаше как да стане без паспорт", каза тя.

Сойер прекратила взаимоотношенията си със семейство Туре, след като сестра ѝ се обадила на полицията, а съпругата на футболиста била принудена да върне паспорта на притежателката му.

Снимка: thesun.co.uk

"Иска ми се да забравя, че съм ги срещала. Беше ужасно! Вършех абсолютно всичко в къщата - чистех, перях, оправях леглата, готвех... А госпожата винаги беше недоволна. Минаваше с пръст по току що избърсаните мебели, навираше го в лицето ми и ме караше да ги бърша отново"

"Нямах право на почивки по празниците и на болнични. Нямах право и да имам приятелки. Сближих се със съквартирантката си, а след това госпожата ме премести да спя в друга стая"

Алис, който е майка на две деца, разказа, че съпругата на футболиста няма приятелки сред половинките на съотборниците му, а повечето екскурзии прекарва в излежаване в леглото.

"Една вечер, докато отивахме към ресторант, тя ме накара да клекна и да ѝ завържа връзката. Никога в живота си не съм се чувствала по-унижена"