на живо

Да жонглираш, докато участваш на маратон (ВИДЕО)

Канадец изуми публиката в Чикаго и постави световен рекорд

Да жонглираш, докато участваш на маратон (ВИДЕО)

За повечето хора пробягването на 42,195 км е мисия невъзможна. А какво ще кажете, ако трябва да жонглирате през цялата дистанция? 

За един атлет това е като детска игра. Канадецът Майкъл Капрал бе голямата атракция на маратона в Чикаго в неделя. Той извади три топчета още на старта, започна да ги подхвърля във въздуха и не ги изпусна нито веднъж до самия финал.

При това темпото му бе наистина впечатляващо - 43-годишният чудак финишира за 2:55:25 часа. Над 50 000 подхвърляния без нито една грешка! И световен рекорд в своеобразната дисциплина маратон с жонглиране...

"За първи път успявам да завърша, без да изпусна топките нито веднъж - заяви щастливият Майкъл. - Осъществих една своя мечта".

Бърза справка със статистиката показва, че с въпросното време Капрал би се наредил на четвърто място в националното първенство на България...

Постижението му няма да бъде вписано в Книгата на рекордите "Гинес", защото дисциплината не е официална. То обаче бе високо оценено от най-добрите жингльори в света. "Започнах да се занимавам с това преди 12 години. Провалих се цели осем пъти, но ето че удари и моят час", споделя канадецът.