на живо

Дафовска: Не сме поставяли ултиматум на Анев (ВИДЕО)

"Личното отношение е от негова страна към мен, при това от доста години"

След като по-рано днес биатлонистът Красимир Анев обяви, че слага край на кариерата си заради лично отношение от страна на председателя на федерацията Екатерина Дафовска, потърсихме олимпийската шампионка от Нагано 1998 за коментар.

Пред bTV тя отрече на Анев да е поставян ултиматум да работи с новия треньорски щаб на България. Дафовска сподели, че лично отношение наистина има, но на Анев към нея, при това от доста години. Тя разкри също, че на биатлониста е бил предложен нов договор с повишена заплата, каквато той е поискал.

"Това отношение е точно от негова страна към мен и е от доста години. Колкото и да се опитвахме да стопляме тези отношения, не се случи."

"Имаше претенции заплатата му да бъде повишена. След това втори договор се направи и договорът го чакаше във федерацията... От 2 години насам взехме решение да се търси треньор, който да обедини отбора. Даже самият Краси беше съгласен да стане тази промяна. Ултиматум не е поставян. Обединяваме всички състави – женски и мъжки, след като сме договорили руските треньори. Няма как да държим отделни хора за Красимир Анев."

Снимка: http://www.biathlonworld.com/

"При Анев има договор и всичко зависи от него. Ако той тръгне на лагер, може да заповяда. След като си подпише договора, всеки е добре дошъл на лагер."

"Той ми държеше сметка все едно на мен ми беше шеф с изкривени информации, достигнали до него... Няколко човека от администрацията са го търсили и той абсолютно отказва да вдига телефоните. Нито на генералния секретар, нито на треньора.", каза Дафовска в телефонно интервю.

Тагове: