на живо

Данчо Лазаров: "Най-мотивираният отбор ще спечели" (ВИДЕО)

Националният отбор по волейбол замина за Берлин без Соколов и Алексиев

Данчо Лазаров: "Най-мотивираният отбор ще спечели" (ВИДЕО)

„Дано успеем да се класираме, това искам да пожелая на целия отбор”, бяха първите думи на Данчо Лазаров на път за Берлин. Той заяви, че много би искал да се стигне до пет мача, но първо трябва да се изиграят три, да се получи едно добро класиране и да се стигне до следващата фаза.

Според Лазаров шансовете на всички отбори са изравнени, защото времето за подготовка е било малко и определящи ще бъдат мотивацията и желанието за победа на състезателите. „Важното е как ще стартираме и как ще завършим”, добави той.

Президентът на БФВ изрази съжаление за отсъствието на Цветан Соколов, но е оптимист, че с това, с което Константинов разполага в момента, отборът ще успее да изпълни целта си.

Проф. Лазаров е на мнение, че едно класиране на България ще бъде подвиг с оглед на неблагоприятната ситуация и борбата на европейските отбори за намаления брой квоти за Олимпиадата в Рио.

"Колко ще сме готови, ще разберем в Берлин", каза селекционерът Пламен Константинов при отпътуването на тима за олимпийската квалификация в Берлин. Нашите стартират срещу Финландия на 6 януари, ден след началото на останалите мачове.

"Първият мач е ключов за нас. Ако го спечелим ще можем да изберем срещу Франция или Русия да се хвърлим на максимум в следващите си два мача от групата. На Русия определено ще се отрази отсъствието на Дмитрий Мусерский, тъй като това е играч без аналог в света. "Сборная" обаче има взаимозаменяеми играчи на всеки пост. Отиваме с мисълта за виза за Рио, това е голямата ни мечта. Малката е място на допълнителния турнир в Япония", каза Константинов, който отказа да се задълбочава в отсъствието на Тодор Алексиев от нашия тим, но призна, че загубата му е доста неприятна с оглед на представянето му на европейското първенство.

„Тошко Алексиев е изключително важен за нашия отбор, той е неизменна част от състава ни в последните няколко години. За съжаление, това е спортът и невинаги треньорът може да разчита на всички, които иска", сподели Владимир Николов преди заминаването на отбора.

„Няма леки съперници в тази компания. Да, Финландия е с по-скромни технически възможности, но пък Франция и Русия са световна класа и са по-добри от нас. Но ние ще се надяваме да маскираме проблемите си и да ги победим. Надявам се да покажем представянето си от Европейското първенство, защото има предпоставки за това. Все пак мисля, че ние имаме своите шансове за класиране", каза Капитанът на летището, където отборът ни беше изпратен от сурвакари и всички получиха по бутилка прясно мляко, за да се чувстват свежи и пълни с енергия.

 

Ето ги избраниците, на които селекционерът Пламен Константинов ще разчита за олимпийската квалификация в Берлин качи:

Разпределители:

Георги Братоев

Любомир Агонцев

Посрещачи:

Тодор Скримов

Николай Пенчев

Мирослав Градинаров

Методи Ананиев

Диагонали:

Владимир Николов

Николай Учиков

Центрове:

Виктор Йосифов

Николай Николов

Теодор Тодоров

Либера:

Теодор Салпаров

Владислав Иванов

Мартин Божилов