на живо

Даниел Боримиров помага за операцията на Михаела Маевска

Футболистът съдействал за бързото насрочване на медицинската интервенция

Lap.bg

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри, че Даниел Боримиров и министърът на младежта и спорта Красен Кралев са помогнали за бързото насрочване на операция на капитана на ансамбъла Михаела Маевска.

Тя ще бъде оперирана в Германия в четвъртък, след като получи контузия по време на последното състезание от Световната купа в Италия. Българският ансамбъл се прибра днес в България със сребро в многобоя и бронз за изпълнението си с пет ленти.

Заради контузията на капитана, грациите не участваха във финалите на два обръча и три чифта бухалки.

Раева разкри също, че медицинската интервенция ще бъде финансирана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Ето и цялото съобщение, публикувано в официалния сайт на Българската федерация по художествена гимнастика:

"БФХГ и лично Председателят г- жа Илиана Раева изказват своята огромна благодарност на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев за светкавичната реакция и съдействие за финансирането за предстоящата операция на капитана на ансамбъла Михаела Маевска.
Вчера, по време на изиграването на съчетанието с 5 ленти на Световната купа в Песаро, Михаела Маевска получи контузия,, която наложи прекратяване на участието на ансамбъла в състезанието. Независимо от силните болки и контузия на Михаела, тя успя да изиграе докрай композицията и момичетата спечелиха бронзов медал.

Илиана Раева е уведомила веднага министъра на спорта, който е казал, че ще направи всичко необходимо за бързото възстановяване на състезателката. Днес, след среща на министър Кралев и Илиана Раева е била изпратена исканата сума за операцията от Германия и в четвъртък Михаела Маевска заедно с доктора на отбора ще пътува за Мюнхен.

Припомняме, че преди четири години същия доктор оперира другото коляно на Михаела Маевска и тя успя да се възстанови за много кратко време като не пропусна нито едно състезание.

Президентът на БФХГ Илиана Раева изказва своята благодарност и на Даниел Боримиров, който и преди четири години, и сега съдейства за бързото насрочване на операцията!

Да пожелаем успешно и бързо възстановяване на нашето "златно момиче" Михаела!"