на живо

Дария Клишина в крайна сметка ще участва в Рио 2016

Възраженията на руската лекоатлетка срещу отстранявнето ѝ бяха уважени

Руската състезателка в скока на дължина Дария Клишина ще се включи в олимпийските игри, след като наказанието ѝ беше свалено малко преди първата ѝ надпревара във вторник, съобщи „Ройтерс”.


Единствената руска атлетка беше наказана от Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) в събота да не се състезава на игрите, след като ДНК от двама различни души беше открито в допинг проба на руската лекоатлетка. Това може да доведе до прикриване на положителна проба.

В неделя обаче Клишина беше изслушана от Спортния Арбитражен Съд в Рио де Жанейро и вече има своето право да се състезава. 

„Възраженията на спортиста бяха уважени и той ще може да се състезава на олимпийските игри в Рио де Жанейро”, съобщи Арбитражният съд. 

25-годишната атлетка ще се състезава като неутрален атлет, след като на Русия беше забранено да участва в лекоатлетическите състезания на игрите след допинг схемата в страната, разкрита през юли.


Преди игрите обаче беше доказано, че Клишина, която живее в САЩ, няма нищо общо с допинг скандала и след множество допинг проби беше допусната до участие.

Квалификациите в дисциплината скок на дължина за жени са във вторник.