на живо

Държавни отличия, рожден ден и хиляди фенове за световните шампиони

Поляците се прибраха у дома, а посрещането им бе грандиозно

Полският национален отбор по волейбол върна у дома световната титла, след като триумфира на първенството, което се проведе в България и Италия.

"Дружина"-та, водена от белгиеца Витал Хайнен, кацна във Варшава с втората си поредна купа. Терминалът обаче са оказа малък, за да побере всички желаещи да се докоснат до любимците си. Многохилядна тълпа се бе събрала да види златната купа, както и полските герои, които я спечелиха в категорична битка с Бразилия във финала.

Щом вратите се отвориха, всички те започнаха да крещят "Благодаря!" и да скандират имената на волейболистите.

Те пък не пропуснаха да благодарят за подкрепата във всичките мачове и за топлото посрещане. Един от най-щастливите играчи беше Гжегош Ломач, който празнуваше 31-ия си рожден ден, а хиляди фенове го поздравиха с песен.

"Да играем за вас бе страхотно удоволствие. Възможността да представяме Полша и да знаем, че толкова хора стоят зад гърба ни е нещо велико! Благодарим ви и се надяваме, че атмосферата ще е същата и след 2 години, когато се прибираме от олимпийските игри в Токио", каза в кратката си реч капитанът Михал Кубяк.

След като пристигнаха у дома и се видяха с близките си, играчите и треньорския щаб бяха приети от премиера Матеуш Моравечик. След това се насочиха към президентството, където бяха удостоени с ордени от държавния глава Анджей Дуда. 

Играчите на свой ред му подариха фланелка с подписите на всички.