на живо

Дъжд и ентусиазъм на "Живей активно" в столицата (ВИДЕО)

Десетият юбилей на инициативата бе отбелязан в София

Ладислав Цветков

При проливен дъжд започна десетото издание на националната кампания ЖИВЕЙ АКТИВНО! Инициативата стартира от 10 точки в една от най-студените европейски столици днес под патронажа на кмета на града Йорданка Фандъкова. Въпреки рекордно ниските за началото на лятото температури, доста ентусиасти се включиха в походите по столичните улици и велоалеи, за да се съберат на официалното откриване в 10:00 часа на бул. Фритьоф Нансен. Тази година кампанията продължава през цялата 2015 г. и ще обхване градовете Варна и Бургас.

Симона Пейчева, Тереза Маринова, Тити Папазов, Евгени Иванов-Пушката, Петър Попангелов, ректорът на НСА "Васил Левски" проф. Пенчо Гешев, Радка Попова, Симеон Найденов, Красимир Дунев, Иво Ангелов, Стефан Георгиев, Александър Симеонов, Златин Георгиев и много други бяха сред спортистите, които застанаха до кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-министъра на младежта и спорта Калин Каменов, за да дадат официален старт на 10-тия рожден ден на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот. Те поведоха хиляди по столичните булеварди Черни връх и Арсеналски към Южния парк в София, където те се включиха в различни спортни активности и игри за балансирано хранене, организирани с помощта на стотици доброволци, подкрепили кампанията и тази година.

Събитието приключи с музикален маратон в парка, където български музикални звезди и млади артисти подкрепиха инициативата и изпълниха най-големите си хитове.

След грандиозния старт в София, ЖИВЕЙ АКТИВНО! продължава с масови събития във Варна през месец юли и в Бургас през месец август.

Вижте кратко видео от атмосферата на събитието в неделния ден и изказванията пред медиите на кмета на София Йорданка Фандъкова , както и на Евгени Иванов и Тереза Маринова.