на живо

Дъждът осуети Аржентина - Бразилия

Мачът се отложи с 24 часа

Getty Images

Очакваната с голям интерес световна квалификация в Южна Америка между най-успешните в исторически план отбори Аржентина и Бразилия беше отложена по-малко от час преди началото заради проливен дъжд. Силният дъждовалеж направи игрището невъзможно на стадион Монументал в Буенос Айрес напълно наводнено, а трафикът в аржентинската столица напрактика блокира всеки опит за комуникация.

Снимка: Getty Images

"Ние се срещнахме с официалните лица за мача - съдии и делегат, както и с представители на Аржентинската футболна асоциация и всички сме на мнение, че няма начин да се играе при тези условия. Имаше риск за играчите и съдията обясни, че сам би взел такова решение. Няма как да се проведе срещата при такива климатични условия. Съгласихме се на предложението да пренасрочим срещата за утре", заяви първи пред журналистите Жилмар Риналди - легендарният вратар на Бразилия, сега помощник-треньор на националния отбор.

При това положение мачът бе отложен с 24 часа и ще се изиграе в 2.00 часа българско време в събота, отново на стадион Монументал.

Снимка: Getty Images

Мачът се очаква с огромен интерес и заради слабата форма на двата отбора, които имат сериозни трудности до тук след началото на квалификациите в зона Южна Америка. Аржентинците не са вкарали все още гол в първите си два мача, а Бразилия падна от Чили и победи най-слабите в групата Венецуела.