на живо

Дъждът спря Димитров в Сидни

Два гейма делят българина от победата

Getty Images

Григор Димитров и Александър Долгополов няма да могат да завършат мача помежду си днес, заради дъжда, който се изля над Сидни. Двубоят бе спиран на два пъти, като в момента резултатът е 4:6;6:3;4:2 в полза на Димитров.

Дъждът промени изцяло програмата на турнира, като организаторите отложиха всички четвъртфинали при мъжете за утре, а днес на Централния корт ще се изиграят полуфиналите при дамите.

Срещата между Димитров и Долгополов започна с преимущество на украинеца. Той стигна до два пробива в първия сет и го затвори със 6:4. Тогава дойде и първото прекъсване на мача, което се оказа благотворно за първата ни ракета. След подновяването на играта Димитров доминираше и взе втората част с 6:3. В третия сет Григор успя да постигне пробив за 2:1 след маратонски гейм минал през девет равенства. Пробивът бе затвърден за 3:1, но при 4:2 мачът бе спрян. Двамата ще излязат отново на корта утре, за да довършат двубоя си.

Победителят от този четвъртфинал ще се изправи в полуфиналите срещу спечелилия сблъсъка между Жереми Шарди (Франция) и Жил Мюлер (Люксембург).