на живо

"Дейли Mейл": Пулев предизвика обвинения в расизъм

Английските медии обръщат сериозно внимание на думи на Кобрата във връзка със силните страни на Антъни Джошуа

"Дейли Mейл": Пулев предизвика обвинения в расизъм

Кубрат Пулев предизвика обвинения в расизъм преди мача с Антъни Джошуа, твърдейки: "неговият тен е по-добър от моя", пише британският таблоид "Дейли Mейл".

39-годишният роден боксьор даде пресконференция преди ден пред българските медии. Запитан за силните качества на шампиона Джошуа, Кобрата отговори така: "Неговите силни страни? Мога да кажа, че безспорно има силен удар. Неговият тен също е по-добър от моя".

Думите на българина предизвикаха вниманието и на фенове на бокса, които не спестиха негативните си реплики по адрес на Кобрата в социалните мрежи.

"Това е срамен коментар тип 70-те", пише един потребител.

"За жалост Кубрат Пулев доказа защо имаме нужда от #BlackLivesMatter. Идиот!", е мнението на друг.

Повечето са категорични, че на мача за световните титли Пулев от първа ръка ще разбера какви са силните страни на Джошуа.

"Дейли мейл" припомня, че световният шампион, чиито корени са от Нигерия и Ирландия, е сред най-големите застъпници на движението срещу расизма "Black Lives Matter".

Освен това изданието набляга на факта, че преди година страната ни попадна в епицентъра на расистки скандал след мача между България и Англия на стадион "Васил Левски". Тогава получихме наказание от два двубоя без публика, а УЕФА ни глоби с 65 000 паунда. Президентът на БФС Борислав Михайлов, както и тогавашният селекционер Красимир Балъков подадоха оставки.

В статията се отбелязва и че не за първи път действията на Кубрат Пулев предизвикат смут. Припомня се случаят с американската репортерка Дженифър Равало, по прякор Джени Суши, която бе целуната по устните от българина след победата му над Богдан Дину в Щатите. 

По-рано през деня "Скай Спортс" също публикува статия във връзка с думите на Кубрат Пулев.