на живо

Детелин Далаклиев: Чувствам се забравен, когато ми кажат, че за мен няма място в бокса (ВИДЕО)

Световният шампион иска да създаде школа в Плевен

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев прави всичко по силите си, за да отвори собствена школа. Въпреки голямото му желание да тренира бъдещи шампиони, не среща разбиране от община Плевен.

"Чувствам се забравен, когато съм дал 20 години от живота си на спорта и отида в общината в Плевен и им кажа, че искам да се занимавам с деца или да направя моя школа, а те ми отвръщат, че няма място за мен. Само за мен няма място, за всички други има. Мисля, че това е несериозно на общинско ниво. Искам да си вложа мои средства, да си направя клуб. Това не се сбъдна и започнах нови проект", каза Далаклиев в студиото на "Тази сутрин".

"Аз бях професионален спортист, но не и професионален боксьор. При аматьорския бокс заплащането е много по-малко, не сме така силни финансово. Стигнах до банки, които да ми отпуснат пари. Едно нощ се събудих и се уплаших, че просто няма да успея, защото в Плевен хората не са толкова заможни. Никой няма да си плати 80 или 50 лв. за карта. Нямаше да ми излезе сметката и щях да си сложа въжето", коментира той относно плановете си за собствена школа. 

"Това, че нямам олимпийски медал, не означава, че 15 години не съм бил сред най-добрите в света. Получил съм лично щастие, децата ми знаят кой съм, аз знам кой съм. Дали имам 2 лева или 2 милиона аз съм Детелин Далаклиев", добави световният шампион.

"Като излезеш от спорта става по-трудно. Спортистите сме чисти хора, а всеки гледа да те хапе. По-трудно влизаме в самия живот", сподели още Детелин Далаклиев.