на живо

Димитър Бербатов: Искам да победя на 14 юни (ВИДЕО)

Българският нападател предпочита да е бърз в мисълта, отколкото на терена

bTV

Бързина на терена или… в главата? Димитър Бербатов има своя категоричен отговор на този въпрос! Българският нападател, заедно със своя колега Луиш Фиго, организира благотворително шоу на националния стадион „Васил Левски“ на 14 юни, което ще може да гледате пряко по bTV Action от 18:00 ч. Той направи тестдрайв на официалните автомобили, които ще возят десетките световни футболни величия в столицата. И докато шофираше внимателно по софийските улици, разкри:

„Аз съм бил бърз с главата си и това ми е помогнало в много ситуации, от които човек си мисли, че няма как да излезе. Ако някой ме попита какво искам – бързина или бърза мисъл, винаги ще избера бързата мисъл. За мен тя е определяща във футбола. Интелигентността и бързата мисъл са основният фактор да бъдеш добър футболист. Ако имаш плюс това бързината, тогава ще бъдеш от най-добрите, като в случая на Лео Меси, на Роналдо”

Снимка: Lap.bg

Събитието на 14 юни със сигурност е едно от най-чаканите от спортните фенове у нас. Участие в звездния мач до момента са потвърдили Роби КийнКрасимир БалъковХристо СтоичковСтилян ПетровМартин Петров и бившите съотборници на Бербатов в „Манчестър Юнайтед” - Райън ГигсНеманя ВидичПатрис ЕвраЕдвин ван дер СарПол Скоулс и Гари Невил.

В отбора на Луиш Фиго пък ще бъдат Нуно ГомешМичел СалгадоЙенс ЛеманРоберто КарлошДекоРобер Пирес и Максуел.

„Сигурен съм, че нещата ще се получат. Имам екип, който знае какво прави, и спя спокойно. Има го и вълнението. Няма как да не го има. Правим събитие, което трудно може да се види по нашите ширини. Ще дойдат футболисти, които рядко идват тук, така че те заслужават един пълен стадион, една незабравима атмосфера и едно хубаво отношение от всички нас”, очаква с нетърпение срещата си с българската публика Бербо.

В момента той няма отбор, но това не значи, че мисли да прекратява успешната си кариера, в която до момента може да се похвали с две титли в Англия с „Манчестър Юнайтед“ (2009, 2011 г.), две Купи на лигата в Англия (с „Тотнъм“ през 2008 г. и с „червените дяволи“ през 2011 г.), Купа на България с ЦСКА (1999 г.) и рекордните 7 приза за Футболист на България.

Снимка: Lap.bg

„Няма как да спра да играя футбол. Постоянно го правя, поддържам се във форма. Това е нещо, което ще продължа да правя. Не съм обявил, че спирам с футбола. Нищо, че нямам отбор и не съм играл от известно време. Но щом не съм го обявил, значи има нещо, което може да се случи и за в бъдеще”, категоричен е той.

На поканите на Бербатов и Фиго откликнаха едни от най-обичаните и титулувани футболисти в света. Те обаче ще бъдат подредени на терена и ще се борят за победа според наставленията на… четирима треньори. Двамата организатори са се договорили да поканят по двама наставници на тим.

„Трябва да е добър човек, да е бил в професията, да може да менажира такъв вид футболисти. Дори в събитие с благотворителен характер има състезание. Аз искам да победя, дори ако е благотворително събитие, както и Фиго. Шегувахме се кой ще излезе победител. Хората, които ще бъдат треньори, защото обмисляме варианта да са по двама треньори, както се прави на такива събития, ще бъдат хора, достойни за уважение от футболистите, от публиката и от общността, като цяло“, категоричен е Бербатов.

Дали сър Алекс Фъргюсън ще посети София на 14 юни? Ще приеме ли Бербатов евентуална оферта от Китай? Взел ли си е нещо за спомен от последния мач на „Уайт Хард Лейн“? И защо смята, че гостите му няма да поискат да си тръгнат от България? Отговорите пред Николета Маданска може да видите в следващото видео: