на живо

Бербатов пак блести в Шампионска лига

Коментарното студио с водещ Йордан Георгиев започва в 21 часа

Getty Images

Тази вечер в каналите на bTV Media Group ще може да гледате поредните осминафинални мачове от „Шампионска лига”. От 21:45 часа, пряко по bTV Action, ще бъде излъчена срещата между Арсенал и Монако на Димитър Бербатов. По RING.BG, също от 21:45 часа, ще може да наблюдавате двубоя между Байер Леверкузен и миналогодишния финалист Атлетико Мадрид.

Коментарното студио с водещ Йордан Георгиев започва в 21 часа и по двата канала. Негови гости ще бъдат Валентин Михов и Стефан Грозданов.

Арсенал посреща Монако на „Емиратс”, като голямата цел пред „артилеристите” е да преминат осминафиналната фаза за пръв път от пет години. Те са фаворит в мача, след като са спечелили осем от предишните си девет двубоя в турнира, а през последните 15 години са неизменна част от елиминационната му фаза.

Арсен Венгер няма да може да разчита на контузените Арън Рамзи, Алекс Окслейд- Чембърлейн, Микел Артета и Матьо Дебюши. За Венгер тове е първа среща с бившия му тим, с който печели титла и купа във Франция.

Очаква се Димитър Бербатов да е титуляр за Монако. Със своите 7 попадения във всички турнири, българинът е най- резултатния футболист на „монегаските” този сезон. Леонардо Жардим, обаче няма да може да разчита на контузените Яник Караско и Лайвин Курзава.

Срещу "топчиите" българинът има изиграни общо 19 мача в кариерата си- пет победи, пет равни и девет загуби. На "Емиратс" като титулят за своите отбори (Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм) той има изиграни шест мача (четири равни и две загуби). Като резерва, Бербатов е записал две победи с екипа на Юнайтед. Нападателят има три отбелязани гола на този стадион- два с Фулъм и един с "шпорите". Интересно е, че винаги когато българинът е играл срещу Арсенал в турнирна среща, неговият отбор  е достигал до финала.

Снимка: EPA

Сегашното участие на французите в елиминационната фаза на „Шампионска лига” е първо за тях от сезон 2003/ 2004 насам, когато те загубиха финала от Порто на Жозе Моуриньо с 3:0. Интересно е, че те нямат нито една победа, от общо седем мача, като гост в този етап на турнира.

В другия двубой Атлетико Мадрид гостува на Байер Леверкузен. Миналогодишният финалист загуби само един от деветте си мача в елиминцаиите на предишното издание на „Шампионска лига” и това бе финала срещу градския съперник Реал Мадрид. „Дюшекчиите” държат рекорд за най- дълъг период без допуснат гол в това издание на турнира- 467 минути.

Срещата за състава на Диего Симеоне със сигурност ще пропусне контузеният Коке, а Тиаго все още е под въпрос.

Домакините няма да могат да разчитат на наказания Омер Топрак. Очаква се и контузените Роби Крузе, Тин Йедваж и Ларс Бендер също да пропуснат двубоя.

Снимка: Getty Images

Байер Леверкузен е загубил предишните си седем срещи в елиминационната фаза на турнира. „Аспирините” не са отбелязвали гол в последните 197 игрови минути в „Шампионска лига”, най- лошото постижение от всички 16 останали отбора в турнира.