на живо

Димитър Димитров - Херо и "Лудогорец" се разделят?

Бразилският специалист Пауло Аутори става главен мениджър на разградчани

Димитър Димитров - Херо най-вероятно ще освободи поста на старши треньор в "Лудогорец" днес. Информацията все още не е потвърдена официално от клуба, но се очаква новината да бъде съобщена на предстоящата пресконференция.

Шампионите назначават бразилеца Пауло Аутори за нов главен мениджър и най-вероятно това е причината за раздяла между треньора и клуба. Именно специалистът от Южна Америка трябва да заеме пост над Херо, а това едва ли се е харесало на българина.

Снимка: Getty Images

Аутори има впечатляваща визитка, като е работил във всички по-големи клубове в Бразилия - "Сао Пауло", "Васко да Гама", "Сантос", "Атлетико" Минейро и други.. Бил е национален селекционер на Перу и Катар. 

След раздялата на клуба с Димитров, бразилецът най-вероятно ще заеме и поста на старши-треньор.

Херо бе назначен в разградския клуб преди началото на отминалия сезон. Под негово ръководство "Лудогорец" изигра 43 мача, в които записа 27 победи, 10 равенства и 6 загуби. "Орлите" спечелиха седма поредна титла на България, но българският специалист не успя да класира тима за групите на Шампионската лига. В Лига Европа пък стигна до елиминационната фаза, където загуби от "Милан".