на живо

Директорът на Индиън Уелс напусна поста си заради сексизъм

Реймънд Муур бе начело на турнира в продължение на 29 години

Getty Images

След 29-годишна служба, директорът на тенис турнира Инидън Уелс- Реймънд Муур напусна своя пост , след като беше порицан публично за проява на сексизъм. Той беше освободен от собственика на надпреварата Лари Елисън заради коментарите си, че мъжкият тенис "носи на гърба си" женския и дамите са изключителни късметлийки, че имат шанса да играят своите мачове около звезди като Роджър Федерер и Рафаел Надал.

"За следващия си живот искам да се завърна като някой от тура на WTA, защото тях ги носят мъжете. Те не взимат решения и са много големи късметлии. Те са много, много големи късметлии. Ако бях тенисистка, щях всяка вечер да падам на колене и да благодаря на Господ, че е дал на този свят Роджър Федерер и Рафаел Надал. Тенисисти като тях носят този спорт на раменете си", каза той.

Муур се извини за думите си часове по-късно, но вече беше взел и решение да напусне: "Проявих лош вкус и се извинявам на всички тенисистки и на УТА като организация. Финалът между Серина Уилямс и Виктория Азаренка демонстрира силата на тези състезателки и на УТА като цяло, така че наистина поднасям своите най-искрени извинения на всички, които съм засегнал с коментарите ми".