на живо

Дядото, който преплава Атлантическия океан съвсем сам (ВИДЕО)

Петър Бакърджиев разказва най-интересните истории от света на спорта

Дядото, който преплава Атлантическия океан съвсем сам (ВИДЕО)

Ако сте на 70 години и се чувствате добре, може да тръгнете по стъпките на Франк Ротуел. Или по-точно по вълните.

Британецът е най-новият рекордьор! При това в опасна дисциплина! Той успя да преплава Атлантическия Океан съвсем сам и се превърна в най-възрастния ветроходец с подобно постижение.

Ротуел тръгва от Канарските острови на 12 декември, а 56 дни по-късно достига бреговете на Антигуа и Барбуда. Той успява да покори над 5000 км. При това го прави с благотворителна цел - за да събере средства за борба с деменцията.

И успява! В сметката на фондация за борба с коварната болест влизат близо 900 000 долара!

Ротуел е опитен пътешественик и не за първи път преминава през този маршрут. Успявал е да преплава Атлантическия океан с яхта, захранвана само от слънчева енергия.

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

Трябва да признаем, че доста по-лежерно, но със същия ентусиазъм братята Кубрат и Тервел Пулеви прекараха няколко дни в Танзания. Освен с боксови задължения (Тервел записа победа номер 16 на професионалния ринг), те се отдадоха и на атрактивно сафари. 

В същото време последният съперник на Кобрата - шампионът в тежка категория Антъни Джошуа, публикува непоказвани кадри от онзи известен скандал по време на кантара преди срещата през декември 2020 г. в Лондон.

А как Григор Димитров и Цветана Пиронкова се подготвят за Откритото първенство на Австралия, което започва утре (8 февруари)? Вижте във видеото!