на живо

Доби Рабаджиева започна китайското си приключение със специален поздрав

Една от най-успешните ни волейболистки ще играе в "Гуанджоу" Евъргранд

Една от най-успешните български волейболисти - Добриана Рабаджиева, изненада привържениците на новия си клуб - "Гуанджоу" Евъргранд с поздрав на китайски при пристигането си.

На летището в Китай тя бе посрещната от група фенове на тима, които се превърнаха в първите щастливци, взели автограф и направили си снимка с новата си звезда. Тя пък отвърна с усмивка, въпреки дългото пътуване, и откликна на молбите им.

 
 
 
View this post on Instagram

Ni hao @drabadzhieva ni hao ma? #hengda #hengdavolleyball #dobrianarabadzhieva cr.weibo Heng

A post shared by I Love Volleyball (@puengpm) on

Доби дори ги поздрави на китайски, а след това се отправи към залата, където да се запознае с новите си съотборнички.

За Рабаджиева това е шести клуб, в който ще играе. Посрещачката започва кариерата си в ЦСКА, с "Рабита" Баку печели златен медал на Световното клубно първенство през 2011 г. и сребърни отличия от същия турнир през 2012 и от Шампионската лига през 2013 г. С "Волеро" Цюрих пък печели бронзови медали от Световното клубно първенство през 2015 и 2017 г. 

Доби е основна част и от националния отбор на България. През 2012 г. с нея в състава "лъвиците" печелят сребро, а през 2013 - бронз от Европейската волейболна лига.

За последно Рабаджиева игра в турския "Галатасарай". 

"Гуанджоу" пък е шампион на Китай за сезон 2011/2012, а през 2013 г. завърши на трето място на Световното клубно първенство. През миналия сезон в него игра друга българска националка - Ева Янева.