на живо

Троицки: Добре е, че Димитров няма да играе в София (ВИДЕО)

Ще опитам да спечеля турнира, ще дам всичко от себе си, заяви финалистът от 2016 г.

Троицки: Добре е, че Димитров няма да играе в София (ВИДЕО)

Финалистът в Sofia Open от 2016 г.  - Виктор Троицки, заяви, че в тазгодишното издание на турнира на него и колегите му ще бъде далеч по-лесно заради отсъствието на Григор Димитров.

"Безспорно Григор е невероятен играч и имаше много успех миналата година. Класирането му в световната ранглиста само доказва това. Той завърши годината като №3 в света и спечели големи титли, които си заслужи. Със сигурност ще е по-лесно без него, но в има и други добри тенисисти и никога не е лесно да спечелиш турнир."

"За българските фенове и за турнира като цяло, ще е жалко, че Григор няма да играе, но за нас състезателите това е добре.", коментира сърбинът.

"Ще се опитам да спечеля турнира, ще дам всичко от себе си. Трябва да подобря леко играта си. Играх добре вчера в първи кръг срещу Ернест Гулбис и съм щастлив, че победих, но трябва да играя още по-добре за да продължа напред в турнира."

Днес Троицки, който е бивш №12 в света, изнесе открит тенис урок на български деца. Сърбинът поигра с малчуганите и раздаде автографи.

"Чувствам се страхотно. За трети път поред съм тук на София Оупън и наистина се чувствам страхотно. Играх тук през миналите три години. Стигнах до финал, миналата година играх на четвъртфинал и спечелих турнира на двойки и съм уверен понеже това е традиционно успешно състезание за мен. Публиката е много добра, те винаги ме подкрепят и се чувствам като у дома си.", сподели Троицки.