на живо

Дортмунд чака Ювентус за най-важния си мач през сезона

Гледайте Борусия - Юве от 21:45ч пряко по Ring.bg!

Getty Images/Guliver Photos

Борусия Дортмунд приема Ювентус в мач-реванш от осминафиналната фаза на Шампионската лига. Първият мач в Торино приключи при победа 2-1 за италианците, което оставя огромна интрига.

Треньорът на Дортмунд Юрген Клоп бе повече от красноречив преди реванша:

"Имаме най-голямото предизвикателство във футбола - нуждаем се от победа срещу италиански отбор, който го устройва и равенство. Ние обаче сме готови!"

Извън сметките за домакините са: Кевин Гроскройц и Лукаш Пишчек, а под съмнение са Гинтер и Нури Шахин

Борусия излиза със самочувствието на отбор, спечелил 11 от последните си 14 домакинства в Шампионската лига. Пред прочутата "Жълта стена" от фенове на стадиона в Дортмунд съвсем малко гостуващи отбори успяват да покажат най-доброто от себе си.

Отборът на Юрген Клоп вдигна значително успеваемостта си в последно време и излезе от зоната на изпадащите в Германия. В 9-те кръга до края на първенството на Бундеслигата дори се съзрират шансове за класиране в Зона Европа.

В това отношение Ювентус няма как да е по-доволен. Черно-белите практически си осигуриха титлата в Италия и могат да вложат всичките си усилия в Шампионската лига.

Основната липса за италианците е диригента Андреа Пирло. Освен него няма да играят Асамоа и Касерес.

Обяснимо, Масимилиано Алегри очаква труден мач:

"Не мисля, че срещата ще завърши 0-0, въпреки че този резултат би бил идеален за нас. Ще се наложи да вкараме поне един гол. На мен ми се иска да успеем да вкараме два. Трябва да сме готови за техниката, скоростта и класата на Дортмунд."

Срещата на стадиона в Дортмунд започва от 21:45ч по Ring.bg. Студиото преди мача започва от 21:00ч.