на живо

"Дунав" съсече "Етър" в мъглата на "Ивайло"

Победа с 2:0 за русенци

Lap.bg

"Дунав" Русе постигна първа победа под ръководството на новия си треньор Малин Орачев, след като в странен мач победи "Етър" с 2:0. Мирослав Будинов от дузпа пет минути преди края на мача вкара първото попадение, а в третата на добавеното време Васил Шопов наказа защитата на виолетовите след грешка на Димо Атанасов. И двата отбора обаче остават в зоната на изпадащите.

Още при започването на мача стана ясно, че гъстата мъгла ще създава сериозни трудности на играчите по терена, а и на хората на трибуните, които се опитват да видят нещо. В 25-ата минута бялата топка за игра беше заменена с оранжева, а след още 10 минути срещата беше спряна, тъй като нищо не се виждаше. В допълнение и феновете на домакините запалиха димка. В 40-ата минута мачът беше подновен, след като видимостта леко се подобри, а за цялото първо полувреме имаше една приличан възможност. Никола Колев опита да стреля през човек, но Ларин пресече удара.

На почивката също имаше сериозни дискусии между съдиите и дежурния делегат Константин Писков от Пловдив дали срещата ще се доиграе. Все пак етърци бяха по-активни и в 54-ата минута удар на Георги Сърмов от "Етър" се спря в тялото на русенски защитник в 62-ата и в 67-ата минути Ерик Почански и Самб Бадара стреляха опасно, но вратарят Антонов се намеси майсторски и самоотвержено.

В 80-ата минута, след като преди това няколко мелета създадоха драма пред Антонов, дойде ред и на Христо Иванов да се прояви. Резервата Будинов напредна от дясно и стреля по диагонала, но Иванов спаси с крак.

В 85-ата минута Пламен Гълъбов изпусна Мирослав Будинов, който излезе сам срещу вратаря Иванов. Стражът го препъна с крак и съдията отсъди дузпа. Потърпевшият не сбърка за 0:1 и осигури първа победа на русенци под ръководството на новия треньор Малин Орачев.

Две минути преди края домакините останаха с 10 души, след като нападателят им Самб Бадара влезе остро в гърдите на вратаря на "Дунав" и получи втори жълт картон.

В третата минута на добавеното време етърци инкасираха втори гол, като негов автор стана Васил Шопов. Той наказа грешка на Димо Атанасов и прониза вратаря Иванов, за да запише първа победа от два месеца и половина.

Състави

"Етър": Христо Иванов, Веселин Минев (45+7- Димо Атанасов), Александър Александров, Пламен Гълъбов, Никола Колев (77- Иван Петков), Чавдар Ивайлов, Яни Пехливанов, Георги Сърмов, Ерик Почански, Самб Бадара, Иван Вълчанов (84- Цветомир Тодоров)

"Дунав": Станислав Антонов, Преслав Петров (83- Христофор Хубчев), Михаил Милчев, Олексей Ларин, Карлос Ятоба, Юлиян Ненов, Диян Димов, Васил Шопов, Божидар Васев (79- Андреас Васев), Бирсент Карагарен (55- Мирослав Будинов), Бранимир Костадинов

Тагове: