на живо

"Дунав" взе точка от "Лудогорец"

Мачът в Разград завърши 2:2

Lap.bg

"Дунав" поднесе изненадата на кръга, след като измъкна точка при гостуването на шампиона "Лудогорец". Двубоят от 25-ия кръг на Първа лига премина през редица обрати и в крайна сметка завърши 2:2.

"Орлите" водят убедително в класирането с 16 точки пред втория "Левски", а "Дунав" се изравни на петото място с тима на "Черно море", който утре гостува на "Нефтохимик".

Мачът започна с натиск на домакините и още в първите минути Клаудиу Кешеру пропусна на два пъти да вкара топката в мрежата. Логично в 14-ата минута "Лудогорец" поведе с гол на Хосе Паломино, който реализира с глава отблизо първия си гол в Първа лига.

Разградчани владееха инициативата и в 24-ата минута Натанаел направи нов пропуск пред вратата на "Дунав". Малко по-късно и Кафу стреля с глава покрай вратата на гостите.
"Драконите" се възползваха от една от малкото си възможности през първото полувреме и изравниха. Грешка в защитата на "Лудогорец" позволи на Бранимир Костадинов да стреля и той не сгреши - 1:1.

След почивката Кафу излезе на стрелкова позиция, но вратарят на "драконите" спаси. В 66-ата минута "Дунав" направи пълен обрат, след като Бирсент Карагерен вкара с летящ плонж и удар с глава.

Само три минути по-късно Кешеру стреля от малък ъгъл в ръцете на вратаря Станислав Антонов, който обаче изпусна топката в мрежата си и "Лудогорец" изравни - 2:2.

"Дунав" можеше да вземе и трите точки, но Васил Шопов направи фрапантен пропуск в 73-ата минута. Свободно пространство в защитата на домакините позволи на Шопов да излезе сам срещу вратаря. Нападателят преодоля Владислав Стоянов, но ударът му към опразнената врата бе париран от Игор Пластун.

В добавеното време Кешеру пропусна да донесе трите точки за "Лудогорец", след като оставен непокрит прати топката покрай десния страничен стълб.