на живо

Дузпата на Ракитич разсея съмненията за раздор с "Барса"

Енрике демонстрира доверие към халфа срещу "Еркулес"

Изборът на Луис Енрике Иван Ракитич да изпълни дузпата по време на двубоя за Купата на краля срещу "Еркулес", разсея слуховете, че има раздор в отношенията между хърватина и "Барселона". 

Треньорът на каталунците заложи на Ракитич в титулярния състав за двубоя, който завърши с разгромна победа със 7:0 за "Барса", но въпреки това развитие по нов договор между футболиста и клуба няма.

Очакванията бяха, че той ще бъде преподписан до Коледа. По всичко личи, че това събитие ще се отложи за след Нова година, което ще засили слуховете за интерес от други европейски грандове като „Манчестър Юнайтед” и „Ювентус”.

В дерби на Каталуния срещу „Еспаньол” Иван Ракитич остана на резервната скамейка. Халфът бе в отлично кондиционно състояние, след като преодоля контузия в ахилеса. На пресконференцията след мача Луис Енрике определи решението си като „техническо”. Това породи множество спекулации, че хърватинът е на път да се раздели с „Барса”. Футболистът пропусна последните три двубоя на тима си. За последно той игра срещу „Реал” Мадрид в началото на месеца.

Хърватинът е играчът, който има най-много мачове, откакто Енрике пое отбора. Срещата срещу "Еркулес" беше под номер 128 под ръководството на Лучо.

За сравнение в същият период Лионел Меси е взел участие в 121 срещи, Неймар - в 118, а Луис Суарез има на сметката си 117 мача.

Новият договор на Ракитич обаче все още се бави. Очакванията бяха, че той ще бъде преподписан до Коледа. По всичко личи, че това събитие ще  се отложи за след Нова година. Важното за феновете на каталунците е, че то все пак ще се състои. Това трябва да убие амбициите на отбори като „Манчестър Юнайтед” и „Ювентус”, които искат да привлекат хърватския национал в състава си.