на живо

Две дузпи и равенство между "Дунав" и "Черно море"

Варненци изместиха "Берое" от петото място

Lap.bg

"Дунав" и "Черно море" увеличиха актива си с по 1 точка, след като в среща от последния кръг на редовния сезон на Първа професионална футболна лига, те завършиха 1:1. Резултатът беше оформен след като съдията даде право и на двата тима да изпълнят по един наказателен удар.

Всъщност мачът в Русе предложи динамично първо полувреме. Васев от "Дунав" и Фенуш от "Черно море" не успяха да се разпишат в първите минути на мача.

В 20-ата минута Исмаил Иса се откъсна напред, но беше спрян непозволено от Пламен Димов. Божидар Васев реализира дузпата, отсъдена след нарушението.

Снимка: Lap.bg

Домакините водеха в резултата само 8 минути. Капитанът на "Черно море" Георги Илиев изигра добре ситуацията и спечели дузпа след съприкосновение с Исаевски, а самият той застана зад топката и изравни резултата.

В 38-ата минута гол на домакините не беше зачетен. Станоев стреля от непряк свободен удар, топката попадна във вратата, но никой преди това не игра с нея и попадението не се отрази на резултата.

През второто полувреме липсваха атрактивни ситуации и пред двете врати.

С новата точка в своя актив "Черно море" изпревари "Берое" и завърши редовния сезон на пето място. Двата тима имат по 42 точки, но варненци се представиха по-добре в преките двубои. "Дунав" е на 13-о място.