на живо

Двукратен световен шампион по паркур подобри рекорд на "Гинес" (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

С успешния опит на Дeлян Димитров започна Международен турнир по паркур за Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“

С успешен опит за рекорд на "Гинес" започна I Международен турнир по паркур за Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, който се провежда в многофункционалната спортна зала на комплекса.

Двукратният световен шампион по паркур Дeлян Димитров – Дидо успя да се задържи 30 секунди в изпълнение на изключително сложното упражнение от спортната гимнастика „самолет на земя“. С постижението си той кандидатства да подобри предходния рекорд, който е 22 секунди.

„Благодаря на всички, които помогнаха това събитие да се случи“, бе коментарът на Дидо веднага след успеха.

I Международен турнир по паркур за Купата на СОК „Камчия“ се провежда в зала за първи път на Балканския полуостров. В екстремния спорт се състезават повече от 50 фрийрънъри в дисциплините бързина и атрактивност.

Благодарение на уникалните възможности на комплекса, „Камчия“ приложи световните спортни тенденции – в една зала едновременно да се провеждат състезания по различни спортове.

Успоредно с турнира по паркур се провежда и III Международен турнир по художествена гимнастика, в който участват повече от 200 грации на възраст от 4 до 19 години.