на живо

Джеки Стюарт: Пред Хамилтън има само два пътя

"Мерцедес" все още умува върху наказанието на британския пилот

БГНЕС

След финала на състезанието за Голямата награда на Абу Даби шефът на отбора на "Мерцедес" Тото Волф изказа недоволството си от факта, че Люис Хамилтън отказа да изпълни заповеди от бокса и стана ясно, че на пилота ще бъде наложено наказание. Два дни по-късно Волф призна, че още не е решил съдбата на провинилия се пилот.

„Още не сме решили какво ще правим с него. Разбирам Люис, който действаше в своя полза, но има и интереси на отбора. Нашият подход му позволи да спечели немалко състезания и да доминира по време на шампионата. По-късно ще обсъдим действията му”, коментира днес Тото Волф.

В същото време трикратният световен шампион сър Джеки Стюарт даде своята гледна точка към скандала: „Все по-често виждам как Хамилтън се държи като малко дете или като свадлива госпожица. "Мерцедес" – това е огромна компания, корпорация, в която Люис е едно малко винтче. Трябва да се подчинява на интересите на компанията и да не натрапва личното си мнение, защото в случая никой не се интересува от него. Ако личните интереси на винтчето заплашват интересите на целия механизъм – струва си да го развинтиш. Ето защо пред него има само два пътя: или ще се подчини – или ще си тръгне”.