на живо

Джокович и Нишикори в спор за титлата в Маями

Джокович победи Гофен с 7-5, 6-4. Нишикори отстрани Кирьос след 6-3 и 7-5

Новак Джокович и Кей Нишикори ще спорят за титлата на тенис турнира в Маями. На полуфиналите световният номер 1 победи Давид Гофен, а японецът се справи с Ник Кирьос.

Джокович ще играе трети пореден финал в Маями, след като отстрани Давид Гофен с 2-0 сета. Първата част бе решена в тайбрек. В него сърбинът се наложи със 7-5. Във втория гейм сърбинът нямаше особени проблеми и след 6-4 се класира за финалния мач.

"Беше трудно и за двама ни най-вече заради атмосферните условия. Жегата, вятърът и влажността бяха ужасни. Въпреки това се получи добър мач. Мисля, че ключът към победата беше спечелването на тайбрека. Това ми позволи да играя по-освободено във втория сет", заяви Джокович след края на мача.

В другия полуфинал Кей Нишикори победи австралиеца Ник Кирьос с 6-3, 7-5. Японецът доминираше през цялата среща и не остави никакви шансове на съперника.

Финалът на турнира е в неделя, а Джокович е фаворит. Ноле и Нишикори са играли 8 пъти помежду си, като сърбинът има 6 победи. За последно японецът се наложи над съперника си на полуфинала на Откритото първенство на САЩ през 2014. Ако Джокович вземе титлата в Маями, ще изравни постижението на Андре Агаси, който има шест трофея от турнира.