на живо

Джошуа: Бия Уайлдър и Паркър и се нареждам до Али и Тайсън

Още е рано да говоря за това, но съм наясно какво ми предстои, обяви шампионът

Ако победя Дионтей Уайлдър и Джоузеф Паркър, ще се наредя в пантеона на боксовите легенди редом до Мохамед Али и Майк Тайсън, убеден е Антъни Джошуа. Британецът държи три от световните титли в тежка категория, останалите две са притежание именно на Уайлдър и Паркър. Джошуа има шанс да стане първият човек в историята, който събира и петте пояса.

Антъни е шампион на IBF, WBA и IBO. В края на октомври той записа 20-ата си победа - с технически нокаут над Карлос Такам. Следващите му цели са Уайлдър - шампион на WBC, и Паркър - първенец на WBO. Очаква се и двата двубоя да се проведат в рамките на 2018 г.

"Когато преговорите за даден мач са приключили, ще го обявя официално. И тогава ще кажа, че съм на прага да запиша името си до тези на Мохамед Али и Майк Тайсън. В момента знам какво ми предстои, но все още предпочитам да мълча", коментира Антъни.

Друг потенциален двубой на непобедения до момент шампион е срещу сънародника му Тайсън Фюри. Боксьорът с прякор Джипси Кинг влезе във фитнеса и тренира за завръщането си след 2-годишно отсъствие от бокса. "Пожелавам на Тайсън всичко най-добро. Ще бъде страхотно да го видя обратно. Хората определено ще са заинтригувани от битка между нас."