на живо

Джошуа и Фюри се договориха за два мача

Това разкри промоутърът Еди Хърн

Антъни Джошуа и Тайсън Фюри са постигнали договорка за два мача помежду си, обяви промоутърът Еди Хърн. Именно последният отдавна иска мегасблъсък на двамата най-добри британски боксьори в тежката категория.

"Преговорите вървят отлично, финансовата част беше най-трудната. Прогресът с организацията на сблъсъка е страхотен, но все още има много неизвестни. Трябват ни дати и места. Имаме и Дилиан Уайт, който е задължителен претендент за титлата на Фюри. Съществуват доста пречки по пътя, но се движим в правилната посока. Първата битка може да се проведе през лятото на 2021 г.", коментира Хърн.

Джошуа и Фюри държат всички пояси в категорията. Ей Джей - тези на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Световната боксова асоциация (WBA), докато Фюри - на Световния боксов съвет (WBC).

Освен че Фюри трябва да защитава титлата си срещу Уайт, на Джошуа предстои и мач със задължителния претендент Кубрат Пулев. Българинът неколкократно заяви, че световният шампион се страхува от него и може би това е причината за забавянето в преговорите за мач помежду им.

Тагове: