на живо

Джошуа - Паркър: първа стъпка към излъчване на абсолютен шампион в бокса

Двамата шампиони в тежка категория излизат един срещу друг в Кардиф тази нощ

Reuters

Първа стъпка за обединяване на боксовите титли в тежка категория. Така може да се определи мегасблъсъкът между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър.

Британецът и новозеланзецът ще се изправят един срещу друг на стадион "Милениум" в Кардиф тази нощ в сблъсък за четири от петте световни титли в тежката категория.

Местният любимец Джошуа е носител на поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO). Той има 20 победи в 20 мача. Всичките с нокаут.

Паркър пък е шампион на Световната боксова организация (WBO). Той също е непобеждаван в своите 24 мача, а нокаутите му с 18.

Снимка: Reuters

Обединяването на титлите е крачка към излъчването на абсолютен шампион в тежка категория, какъвто за последно бе Ленъкс Люис през 2002 г.

И двамата съперници се отличават с бързина и тежки удари, а що се отнася до теглото, Джошуа е с почти 3 кг. по-тежък от съперника си. И все пак британецът е по-лек, в сравнение с предишния си мач - защитата на титлата срещу Карлос Такам през ноември 2017 г.

Паркър пък за последно се качи на ринга за официален двубой и защита на своя пояс през септември 2017 г. срещу Хюио Фюри.

И двамата боксьори изразиха увереност, че ще победят. Джошуа все пак има предимство, според букмейкърите.

Новозеландецът пък разчита на увереността си, че ще поднесе изненада и то пред британска публика.

Който и от двамата да вземе титлата обаче, ще трябва да се изправи срещу американеца Дионтей Уайлдър, който преди няколко дена направи седма успешна защита на титлата си в тежка категория във версия Световен боксов съвет (WBC).