на живо

Джошуа - Пулев може да се състои в по-малка зала в Лондон

Организаторите се надяват, че на мача ще могат да присъстват до 1000 зрители

Reuters

Дългоочакваният мач за титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) между шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев може да бъде преместен в по-малка зала. 

Това заяви пред "Дейли Мейл" промоутърът на британския боксьор Еди Хърн. Най-вероятно срещата ще се състои на 12 декември в "Арена Уембли", а не в спряганата до сега "О2 Арена". Хърн се надява, че по този начин 1000 човека ще могат да гледат мача на живо.

"Май ще направим мача в "Арена Уембли". Към това се стремим в момента. Очевидно второто налагане на ограниченията заради коронавируса промени нещата. Надявахме се, че ще ни позволят в "О2 Арена" да присъстват фенове, около 4000 човека. След промяната се надявам да можем да посрещнем 1000 фенове. Още е трудно да кажем категорично", заяви Хърн.

"В постоянна връзка сме със здравните власти. Вървим стъпка по стъпка. Антъни Джошуа е готов. Той просто иска да излезе на ринга", добави промоутърът.

"Арена Уембли" е с капацитет от 12 500 човека, докато "О2" може да посрещне 20 000. Организаторите на мача се надяваха, че строгите мерки във Великобритания, които включват пълно затваряне на ресторанти (освен тези, които предлагат храна за вкъщи), фитнес зали, басейни и салони за красота, както и забраната за граждани да излизат от домовете си, освен ако не е наложително, ще бъдат облекчени, но броят на заразените в страната продължава да расте. 

Първоначално срещата за шампионските пояси трябваше да се проведе през лятото на 2020 г. на новия стадион на "Тотнъм" в Лондон, но заради пандемията беше отлагана няколко пъти. Според Еди Хърн, ако мачът беше останал на футболното съоръжение, то загубите заради липсата на зрители щяха да бъдат в размер на 8 млн. паунда.

"Арена Уембли" се намира в близост до едноименния стадион в Лондон. Тя беше използвана за различни състезания по време на олимпийските игри през 1948 г. и 2012 г. 

Еди Хърн и неговата компания "Мач Руум" организираха и последната боксова гала вечер в съоръжението. Събитието завърши с победата на Олександър Усик над Дерек Чисора. Тогава в залата имаше един единствен зрител - Антъни Джошуа.