на живо

Джошуа - Пулев под въпрос, притискат британеца за мач с Ортис

Британският шампион има 30 дни да отговори на Световната боксова асоциация

Антъни Джошуа е подложен на натиск да откаже мач с Кубрат Пулев и да се качи на ринга срещу Луис Ортис. Кубинецът е официален претендент за титлата на Световната боксова асоциация (WBA), а от организацията дадоха 30-дневен срок на шампиона да отговори дали приема мача или е готов да се откаже от пояса си.

27-годишният Джошуа очакваше реванш срещу Владимир Кличко. Вчера обаче украинецът прекрати кариерата си и така на дневен ред излезе двубоят с Пулев за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Двамата трябва да се срещнат преди 2 декември, в противен случай и този пояс ще се окаже овакантен.

Преговорите между щабовете на Антъни и Кубрат вече започнаха и се очаква да бъде насрочена дата през октомври или ноември, а най-вероятните локации са Кардиф и Лас Вегас.

Самият Джошуа обви, че феновете му няма да бъдат особено ентусиазирани от сблъсъка с българина. "Мачът ще бъде добър - вижте колко агресивен бе Пулев срещу Кличко, въобще не се стремеше към бавна игра. Зная, че хората няма да бъдат въодушевени, но трябва да преминем през това, за да стигнем до по-хубави неща", подчерта шампионът. 

След като нокаутира Кличко на "Уембли", Джошуа държи титлити на WBA, IBF и IBO.