на живо

Една сватба, едно завръщане и една евтаназия (ВИДЕО)

Николета Маданска разказва интересните истории в спорта в предаването "Тази събота"

Една сватба, едно завръщане и една евтаназия (ВИДЕО)

Седмицата в спорта беше белязана не от протести и контрапротести, а от важните събития в живота на човек. Сватба, завръщане на корта и една дълго чакана... евтаназия.

Тенис звездата Рафаел Надал каза най-важното си "Да!" на изключително тайна церемония на остров Майорка. Неговата любима и вече съпруга Мария Франсиска Перейо блестеше в страхотна рокля с френска дантела и кристали на дизайнерката Роса Клара. А снимките от церемонията са... само две.  

Новото семейство Надал държеше церемонията да бъде проведена без очакваните папараци, за това над прелестното имение, в което се проведе тя, не беше позволено да прелитат дронове, а всичките 350 гости оставиха телефоните си на специално отредени за това места.

Снимка: Twitter

Колегата на Надал - Анди Мъри, също имаше повод за радост, но професионална. 9 месеца след тежката операция за смяна на тазобедрената става, британецът отново триумфира в Мастърс турнир. Той вдигна трофея в Антверпен. 

Мъри не успя да скрие сълзите си след победата, сещайки се за онзи момент в Австралия през януари, когато не знаеше дали изобщо ще може да играе отново.

Сила на духа и волята и невероятна смелост! Това показа Марика Верво. Може би не знаете нейното име, но тя е шампионка от параолимпийските игри в Лондон през 2012 г. В Белгия е истинска знаменитост и за това цялата страна потъна в траур, когато Марика постигна мечтата си - да получи евтаназия.

Заради тежко заболяване, което предизвикваше адски болки в цялото тяло и епилептични припадъци, параолимпийката се реши на последната и най-важна стъпка в живота си и си отиде от този свят като шампион!

Снимка: Getty Images

Повече интересни истории вижте във видеото!