на живо

Екатерина Дафовска: На Владо му костваше къртовски труд (ВИДЕО)

"Отстрани е по-вълнуващо", каза президентът на Българската федерация по биатлон

Президентът на Българската федерация по биатлон и олимпийска шампионка от Нагано 1998 г. Екатерина Дафовска не скри вълнението си след обявяването на сребърния медалист от последното световно първенство в нейния спорт - Владимир Илиев, за Спортист номер 1 на България за 2019 г.

Именно Дафовска прие наградата от негово име, тъй като той е на състезание във Франция.

"Отстрани е доста по-вълнуващо. Когато спечели, 3 дни след това ми тръгваха сълзите, не можех да повярвам, че се случва, но тайничко съм се надявала и сме работили всички като екип, за да стигнем до там. На Владо му коства много години къртовски труд. Биатлонът е толкова тежък спорт, че, който не се е качвал на бегачки и не е пробвал да стреля със 180 удара в минута, да затаи дъх, трудно би си го представил", заяви тя пред bTV.

"Отговорността като ръководител е по-голяма. Когато си на снега, всичко е подготвено за теб. Единствено и само от теб зависи да се представиш. Сега виждам отстрани каква организация, какъв труд и екип трябва, за да се постигне. Винаги има големи мечти за олимпийските игри, но няма да кажа какви", добави още Дафовска.