на живо

Елена Исинбаева пропуска игрите в Рио

От ИААФ са отклонили молбата за участие на руската лекоатлетка

Getty Images

Една от най-добрите лекоатлетки Елена Исинбаева написа на официалния си профил в "Инстаграм", че Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) е отклонила молбата й за участие на игрите в Рио де Жанейро.

"Уважаеми приятели и медии, информацията, че не съм подавала заявка за участие като индивидуална състезателка на игрите в Рио е пълна лъжа. Такава заявка беше подадена от моя страна и преди 20 минути получих отговор от сектераря на ИААФ, който е отрицателен", написа рускинята в късните часове на вчерашния ден.

"За съжаление, за мен не беше направено изключение и до олимпийските игри не бях допусната. Чудото не се случи. Благодаря ви за подкрепата, огромно благодаря", пише още двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева.

 

Уважаемые друзья и СМИ, информация о якобы не поданой мной индивидуальной заявки в ИААФ на участие в ОИ в Рио, является ложной. 20 минут назад я получила отрицательный ответ от секретаря ИААФ. К сожалению мне не сделали исключение. До ОИ в Рио меня не допустили. Чуда не произошло. СПАСИБО ВАМ ВСЕМ БОЛЬШОЕ ЗА ПОДДЕРЖКУ, ОГРОМНОЕ СПАСИБО! Не судьба мне выступить в Рио!

Снимка, публикувана от Yelena (@isinbaevayelena) на

По-рано вчера от ИААФ обявиха, че не са получавали заявка от Исинбаева да участва като индивидуален състезател. Но самата спортистка твърдеше обратното и дори обясни, че до края на 28 юли чака отговор, който в крайна сметка се оказа негативен за нея.

На 21-и юли Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС) забрани на руските лекоатлети да участват на предстоящите олимпийски игри в Рио, а Исинбаева обмисля да сложи и край на кариерата си.