на живо

Елица Янкова: Всичките ми съпернички бяха яки (ВИДЕО)

"Треньорите ни забраниха да влизаме във Фейсбук заради негативните коментари", разкри бронзовата медалистка

Getty Images

Първата българска медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро - Елица Янкова, заяви, че не се е надявала, че ще спечели лесно бронзовото отличие в турнира по борба в категория до 48 кг.

21-годишната състезателка надви в срещата за медал аржентинката Патрисия Бермудез със 7:6.

"Доволна съм! Предполагам, че и цяла България се радва - първи медал за делегацията. Бях подготвена, но не съм мислила, че е лесно, все пак е олимпиада. Може да изглежда като турнир, но като се наредят по списъка, всички са яки!", каза тя за bTV.

Янкова разкри и каква е била мотивацията ѝ по пътя към почетната стълбичка.

Снимка: Getty Images

"Преди олимпиадата бях доволна, че съм тук. След това вече викам: "Защо не се стегна? Тренирала съм за това нещо. Те не са с нищо повече от мен! Ще дам всичко от себе си, пък каквото стане", разкри тя.

Българската състезателка в борбата отрече в родната делегация да има напрежение, но беше категорично, че в социалните мрежи се е натъкнала на доста негативни коментари.

"Треньорите ни забраниха да влизаме във Фейсбук, защото там пише само как ние сме туристи, как не сме заслужили да сме тук, как математиците са по-добри. Всичко беше лошо за нас, ама...", завърши Янкова.