на живо

Елица Василева номинирана за номер 1 в света

Българката попадна в анкетата на престижен волейболен сайт

http://www.dinamo-kazan.com/

Елица Василева е номинирана за най-добър играч на 2017 г. в анкетата на авторитетния волейболен портал WorldOfVolley.com.

Според сайта, в двата пола са номинирани по шест състезатели, но те всъщност са пет. Тияна Бошкович (Сърбия и "Екзашибаши", Турция), Наталия Зилио Перейра (Бразилия и "Фенербахче", Турция), Чжъ Тън (Китай и "Вакъфбанк"), Милена Рашич (Сърбия и "Вакъфбанк", Турция) са конкурентки на Елица Василева, която иначе играе за "Динамо" Казан, Русия.

Гласуването може да бъде направено от феновете на сайта до 30 декември и ще премине в два етапа. Първият е от 18 до 24 декември, след който ще станат ясни по трима лидери при мъжете и жените. Именно от този топ 3 ще бъдат избрани и победителите във втория вот, който ще продължи от 25 до 30 декември.

При мъжете са номинирани Максим Михайлов (Русия и "Зенит" Казан), Вилфредо Леон (Куба и "Зенит" Казан), Ървин Нгапет (Франция и "Модена", Италия), Османи Хуанторена (Куба и "Лубе Чивитанова", Италия) и Йоандри Леал (Куба и "Сада" Крузейро, Бразилия).