на живо

Елитните отбори напред за Купата на България

Янев и "Нефтохимик" едва се спасиха срещу "Етър"

Lap.bg

Без изненади премина първият ден в турнира за Купата на България по футбол. Всичките шест елитни отбора спечелиха мачовете си и продължават на осминафиналите.

Най-близо до отпадане бе новият отбор на Христо Янев - "Нефтохимик", който победи трудно с 5:4 след изпълнение на дузпи "Етър" Велико Търново. Редовното време завърши при резултат 1:1. "Етър" поведе в 26-ата минута чрез Гуидо Абаян, а Костадин Хазуров изравни от дузпа в 70-ата.

"Локомотив" Пловдив надигра с 5:2 "Черноморец" Балчик. Веселин Марчев вкара на два пъти за пловдивчани, по едно попадение добавиха Димитър Велковски, Мартин Райнов и Осама Рашид. Домакините се съпротивляваха до 1:2, след като в 37-ата минута изравниха чрез Александър Попов.

"Монтана" и "Пирин" спечелиха трудно с 3:2 като гости съответно на "Ботев" Гълъбово и "Спартак" Плевен.

В Гълъбово домакините поведоха с 2:0 благодарение на точните удари на Реджеп Халил, но през втората част "Монтана" обърна с победен гол на Стивън Петков в 74-ата минута. Преди него се разписаха Иван Иванов и Петър Атанасов.

В Плевен местният "Спартак" се върна в мача от 0:2 до 2:2, но в 88-ата минута Даниел Младенов изпрати "орлетата" на осминафиналите. След нулево първо полувреме Ндуйе Муйеци и Венци Бенгюзов вкараха за "Пирин", а Крис Гади и Иво Иванов изравниха за плевенчани.

Новакът в Първа лига "Верея" победи с 2:0 "Левски" Карлово. Точни за успеха на гостите от Стара Загора бяха Георги Андонов от дузпа в 43-ата минута и Методи Костов в 62-ата.

Шампионът на България "Лудогорец" продължава напред след успех с 4:0 над "Ботев" Враца.