на живо

Елизабет Йовчева четвърта в многобоя при девойките на Sofia Cup

Останалите ни две представителки останаха извън първите 10

Елизабет Йовчева се класира на 4-то място в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика Sofia up. Възпитаничката на Филипа Филипова не беше убедителна, допусна грешки и събра сбор от 57.700 точки, което и отреди място в подножието на подиума. Йовчева получи 14.633 точки за изпълнението с обръч, 14.167 точки за това с топка, 14.300 точки за композицията с бухалки и 14.600 точки за тази с лента.

"Не мога да кажа, че не се постара. Все пак тя вчера се върна от Корбей Есон. Работихме снощи до късно. Днес направи каквото можа, но се надявам утре на финалите да е в много, много по-добро състояние и да покаже максимума си. Беше предпазлива, леко страхливa и неуверена, все пас сме на собствен терен. Допусна грешки. Имаме още много работа по нейните композиции и по нейното представяне.", каза Филипа Филипова – личен треньор на Йовчева.

"От някой неща съм доволна, от други не. Трябва да работя още по-тях. Доволна съм от представянето си с лента, защото ми се получи. С обръча нямаше груби грешки, но бqh предпазливa. С топка и бухалки допуснах грешки.", заяви Елизабет.

Останалите ни две представителки останаха извън първите 10. Вероника Любчова е 11-та с 52.967 точки, а Вая Драганова е 27-ма с 51. 367 точки.

Шампионка с резултат от 63.500 точки стана представителката на Русия – Лала Кармаленко. Първа нейна подгласничка е сънародничката и Полина Шматко (60.634 точки), а втора е представителката на Турция Дерия Демиро (58.501 точки).

Тагове: