на живо

Емил Велев за боя в Костинброд: Има много по-фрапантни случаи

"Чрез спорта може да изкореним агресията", убеден е футболният треньор

Емил Велев за боя в Костинброд: Има много по-фрапантни случаи

Въпреки че боят между футболиста на "Торнадо" Безден Калоян Караджинов и съдията Васил Цоклинов по време на мача срещу "Костинброд" от четвърта дивизия на родното първенство впечатли авторитетното английско издание "Скай Спортс", у нас има и по-фрапантни случаи на агресия на терена. 

Това заяви треньорът Емил Велев, познат с прозвището Кокала. Той е категоричен, че охраната на срещи в долните дивизии не достатъчна.

"Трябва да има контрол. Не виждаме нито полиция, не видях нито един от охранителите. Сигурно те първи са се скрили, след като е станала случката. Това пак е до манталитета на българина. Не трябваше така да се реагира, но има и много по-фрапантни случаи", каза той в предаването "Тази сутрин".

Снимка: Lap.bg

Като собственик на академия, в която тренират млади футболисти, той е убеден, че ранното възпитание може да попречи на агресията на футболния терен.

"Учим ги на дисциплина, на характер, който трябва да проявяват. Естествено има контрол, има и съдии, които също им говорят. Наблягаме, че и родителите трябва вкъщи да помагат на децата си да се държат нормално. Чрез спорта може да се изкорени агресията".

На предстоящите на 4 април избори за народни представители Велев ще участва като представител на гражданската квота на БСП. Той заяви, че ще се фокусира върху развитието на спорта и сподели идеите си:

Снимка: Lap.bg

"В спорта искам да върнем методистите от общините, които да имат контрол върху децата от училищата и детските градини. Инфраструктурата ще бъде променена тотално. Трябва да се изградят модерни стадиони. Виждаме в какво окаяно състояние са тези бази, които преди бяха нещо страхотно. Сега в момента са сртуища, свлачища и камъните падат, което не е хубаво. Другото - да накараме младежта да спортува. Това е много важно!"