на живо

Емоционални отзиви за завръщането на Стилиян Петров (ВИДЕО)

Българинът получи голяма подкрепа от фенове и бивши съотборници

Втори ден не спират коментарите след решението на бившия капитан на националния ни отбор Стилиян Петров да се завърне в големия футбол.

Четири години след като започна битката с тежката болест левкемия Петров възнамерява от следващия сезон отново да облече екипа на изпадналия във второто ниво на английския футбол тим на Астън Вила.

В емоционално интервю Стилян Петров призна ,че е обещал това завръщане на своя син , което го задължава още повече. Селекционерът на националния ни отбор Ивайло Петев отвори пред Петров широко вратите на представителния тим, а отзивите и подкрепата в социалните мрежи от фенове и бивши съотборници са огромни.

Британски медии и фенове на Астън Вила вече си припомнят с умиление последното му попадение във Висшата лига срещу Челси, а запалянковците на отбора от Бирмингам пишат още: "Ще е страхотно лидер като Стилиян да се завърне в съблекалнята!".

"Сигурен съм, че Стилиян Петров е в по-добра форма от капитана ни Габи Агбонлахор!".

Петров получи и подкрепа от бивши негови съотборници в Селтик и Вила. Един от тях -централният защитник Дарън О' Дий, играл в шотландския тим с българския халф през 2006 г., написа:

"Най-добрата новина за деня, е че Стан Петров ще се опита да направи завръщане. Пожелавам му целия късмет на света. Заслужава го!".