на живо

Ето кой ще наследи Пеп начело на Байерн

Румениге разкри името на следващия наставник на баварците

Пеп Гуардиола ще напусне Байерн Мюнхен в края на сезона след три години на кормилото на баварския футболен гранд, като испанецът ще бъде заменен през идното лято от италианския спец Карло Анчелоти. Това съобщи президентът германския шампион Карл-Хайнц Румениге.

"Благодарни сме за всичко, което Гуардиола даде на нашия клуб и се надяваме да постигнем още успехи до края на този сезон. С привличането на Анчелоти Байерн си осигурява още един изключително успешен треньор. Очакваме с нетърпение да започнем съвместната ни работа", коментира Румениге.

56-годишният Анчелоти, който в момента е без работа, след като беше освободен от Реал Мадрид през лятото, ще парафира контракт за три сезона. Във фейсбук страницата си той публикува съобщение към феновете на Байерн.

Снимка: Facebook

"За мен е чест, че следващия сезон ще бъда част от този велик клуб - Байерн (Мюнхен). Когато разбрах за интереса от страна на клуба, не исках да обмислям други оферти. От сърце желая на Байерн (Мюнхен) и на моя приятел Пеп Гуардиола всичко най-добре през настоящия сезон. Весели и мирни коледни празници и Честита нова година на всички фенове на Байерн и на всички вас", написа Анчелоти.

Напускането на 44-годишния Гуардиола пък беше очаквано, като няколко от водещите английски клубове, сред които Челси и Манчестър Сити, се считат за фаворити за подписа му.